blazers

Diego Nadra verhuisde vanuit Argentinië naar Nederland in 1997 om barokhobo te studeren aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, alsmede aan het Conservatorium van Amsterdam. Sindsdien is Diego één van Europa’s meest gewilde orkest- en kamermuziek-hoboisten van de nieuwe generatie. Diego werkte met vrijwel alle vooraanstaande oude-muziek ensembles, was eerste hobo in Musica Antiqua Köln gedurendede laatste drie jaren van het ensembe’s bestaan. Hij is in Den Haag woonachtig.

De in Brazilië geboren barokhoboist Gilberto Caserio behaalde het diploma van de State University in 1998. Het jaar daarop behaalde hij ook de graad Master of Music aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Sinds zijn komst naar Europa heeft Gilberto een drukke carrière opgebouwd, en speelde met talrijke ensembles over de hele wereld, onder andere Musica Amphion, New Dutch Academy, La Cetra Basel, Concerto Copenhagen, Akademie fur Alte Musik Berlin, Musiciens du Louvre and Bach Collegium Japan. Ook Beto is in Den Haag woonachtig.

Mario Topper heeft speciale interesse in de geschiedenis van de grotere hobo's en hun repertoire, en een grote liefde voor de 17e-eeuwse franse hobo-band. Hij treedt regelmatig op met barokorkesten in Nederland, maar doceert ook wiskunde en doet onderzoek naar/maakt uitgaven van ongekend repertoire voor de hobo, zoals onlangs de virtuoze sonates van Handel’s hoboïst Giuseppe Sammartini. Mario woont in Utrecht.

Benny Aghassi (Israel) studeerde blokfluit aan de Rubin Academy of Music in Jerusalem, waar hij verschillende concoursen won, waaronder the Woodwind Concerto Competition en the Early Music Competition. Hij behaalde zijn Bachelor of Music diploma (barokfagot/dulciaan) aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, en sloot zijn Masters opleiding cum laude af aan het Conservatorium van Utrecht. Benny trad op met de European Union Baroque Orchestra, en speelt met veel van Europe’s toonaangevende oude-muziekensembles, zoals het Freiburg Baroque Orchestra, Al Ayre Español, de Nederlandse Bach Vereniging, B’Rock, Musica ad Rhenum, Holland Baroque Society en de Amsterdam Baroque Orchestra, alsmede de kamermuziekgoep Mezzaluna. Benny kreeg een beurs van de America-Israel Cultural Foundation (1997-2005), en won verscheidene oude-muziek-uitvoeringonderscheidingen in Israel in de afgelopen jaren. Hij woont in Den Haag en is docent barokfagot aan het Conservatorium in Amsterdam.